Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Novosti

KUS

Koncert Alberta Frke i Jakše Zlatara

U Galeriji Sikirica u srijedu 25.listopada s početkom u 19:00h održati će se koncert klavirskog dua (Alberto Frka i Jakša Zlatar) u organizaciji Hrvatske glazbene scene mladih i Osnovne glazbene škole Jakova Gotovca u Sinju.

Opširnije...  
KUS

Tradicijsko lončarstvo - Umjetnost iz zemlje

Turistička zajednica grada Sinja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i ove godine organizira edukativnu radionicu ”Umjetnost iz zemlje".

Opširnije...  
KUS

Izložba "OdraSTanje"

Kulturno umjetničko središte Sinj u suradnji s Etnografskim muzejom Split u Sinju postavilo je izložbu ‘OdraSTanje 60- ih i 70- ih’.

Opširnije...  
KUS

Koncert Ide Gamulin i gostiju

Nadahnutom izvedbom Schubertove Sonate u B duru op. posth, D 960 svjetski proslavljena pijanistica gospođa Ida Gamulin otvorila je sinoćni glazbeni program u Galeriji Sikirica pred sinjskom publikom koja je u velikom broju stigla uživati u izvrsnom događaju. Nakon g-đe Gamulin svojim nastupom su jednako oduševili sopranistica Nina Kobler i Božo Župić (bas) te Marija Župić sa sofisticiranim izvedbama na klarinetu. Na programu su bili Cavatina u e-molu op. 39 br. 3 Francesca de Palffya, te Romanca Zrinskog Ivana pl. Zajca i od istoga autora Domovini i ljubati.

Opširnije...  
KUS

Projekt „Tradicija u objektivu“

Kulturno umjetničko središte pokreće projekt „Tradicija u objektivu“. Radi se o radionicama videodokumentarizma koje će voditi medijski umjetnik i fotograf Rino Efendić. Prvi dio će biti teoretski, u Galeriji Sikirica Efendić će polaznike kroz predavanja upoznati sa poviješću medija s naglaskom na nove medije od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do danas te pregledom povijesti radova najvažnijih svjetskih i domaćih medijskih umjetnika. U drugom dijelu polaznici će na terenu u praksi realizirati radove pod stručnim vodstvom na slobodne i zadane teme.

Opširnije...  
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2018 KUS Sinj | Designed by Fer projekt