Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Mediteranski festival knjige gostuje u Sinju (09.05.2018.)

KUS

Test

MFK gostuje u Sinju u okviru projekta 'MFK na putu - predstavljanje Mitopeje'.
U Splitu se danas otvara drugi po redu Mediteranski festival knjiga u kojem će posjetitelji moći uživati do 13. svibnja. Za sve one koji neće moći posjetiti čarobni svijet knjiga na Gripama organiziran je projekt 'MFK na putu – predstavljanje Mitopeje'. U suradnji sa izdavačkom kućom Mitopeja, MFK će posjetiti četiri dalmatinska grada, Imotski, Makarsku, Zadar i Sinj.
Predstavljanje izdavačke kuće i razgovor sa voditeljem Vladimirom Cvetkovićem Severom u Sinju će organizirati Kulturno umjetničko središte u četvrtak 10. svibnja u potkrovlju Galerije Sikirica s početkom u 19 sati.
Mitopeja je nova hrvatska nakladnička kuća, posvećena ekskluzivnim izdanjima naslova lijepe književnosti nadahnutima mitom. Projekt je pokrenuo iskusni zagrebački prevoditelj Vladimir Cvetković Sever kao sasvim nov model pristupa izdavačkoj djelatnosti. Mitopeja svaki naslov prvo objavljuje u ograničenoj nakladi od petsto individualno obrojčanih primjeraka za izravnu prodaju. Kako kaže Sever, 'Naše knjige radimo pažljivo i polako, samo s najboljim materijalima i bez ijednog kompromisa u procesu proizvodnje i dorade. Svaka naša knjiga ima FSC certifikat, kojeg izdaje Forest Stewardship Council samo onim knjigama koje su u cijelosti izrađene iz papira poteklog iz održivo i odgovorno uzgajanih šuma.'
Mitopeja je dosad izdala tri naslova – Nordijsku mitologiju Neila Gaimana (luksuzno izdanje rasprodano, redovno izdanje u pripremi), Pokopanog diva Kazua Ishigura i Medvjeda i Slavuja Katherine Arden. Svojim knjigama Mitopeja postavlja nove parametre pristupačnog luksuza. Posebnost Mitopeje je i u tome što se obvezuje na preuzimanje cjelokupnog opusa svojih književnika, pa to vrijedi i za u nas još neobjavljena djela Gaimana i Ishigura, baš kao i za ostatak trilogije Zimska noć Katherine Arden. U pripremi su i klasici poput Crvenog Orma Fransa G. Bengtssona (u prijevodu s izvornog švedskog) i kapitalnog djela Kralj bivši i kralj budući T. H. Whitea. Mediteranski festival knjige jedinstvena je prilika za novo iskustvo čitanja uz Mitopeju.
Pod sloganom 'Ako vi ne možete doći na MFK, MFK dolazi k vama' Mitopeja stiže i u Sinj, te će svi knjigoljupci moći iskusiti užitak luksuznog izdavaštva i po pristupačnim cijenama obogatiti svoje kućne knjižnice za nova izdanja.
Na samom MFK-u u Splitu izdanja Mitopeje moći će se kupiti na štandu Superknjižare.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2024 KUS Sinj | Designed by Fer projekt