Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Koncert Ide Gamulin i gostiju (03.08.2017.)

KUS

Test

Nadahnutom izvedbom Schubertove Sonate u B duru op. posth, D 960 svjetski proslavljena pijanistica gospođa Ida Gamulin otvorila je sinoćni glazbeni program u Galeriji Sikirica pred sinjskom publikom koja je u velikom broju stigla uživati u izvrsnom događaju. Nakon g-đe Gamulin svojim nastupom su jednako oduševili sopranistica Nina Kobler i Božo Župić (bas) te Marija Župić sa sofisticiranim izvedbama na klarinetu. Na programu su bili Cavatina u e-molu op. 39 br. 3 Francesca de Palffya, te Romanca Zrinskog Ivana pl. Zajca i od istoga autora Domovini i ljubati.
Publika se pridružila izvođačima u završnici pjevajući Rajska Djevo kraljice Hrvata.
Posebnost ovog koncerta je u tome što je ujedno ovo i službena promocija koncertnog klavira Steinway&sons koji je darovan Gradu Sinju od strane KD Lisinski i Grada Zagreba.

Ida Gamulin, vodeće je ime hrvatskog pijanizma srednje generacije. Rođena u Splitu, hrvatsko-austrijskog podrijetla, unatoč izrazitoj sklonosti za prirodne znanosti, priklonila se glazbi, te je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Jurice Murai. Usavršavala se u Weimaru kod Rudolfa Kehrera te u Londonu kod Alfreda Brendela, Annie Fischer, Johna Lilla i Stephena Kovacevicha. Uz niz nagrada na natjecanjima u domovini, dobitnica je i nagrada Svetislav Stančić, Milka Trnina te Specijalne nagrade na Festivalu u Freiburgu.


Kus Sinj Ida Gamulin i gosti
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2019 KUS Sinj | Designed by Fer projekt