Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

NOĆ MUZEJA U GALERIJI SIKIRICA (25.01.2016.)

KUS

Test

Povodom 11. Noći muzeja, koja će se održati 29. siječnja 2016. godine, sinjska Galerija Sikirica ponudit će bogat program, u prvom redu namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole, njihovim roditeljima i učiteljima.
Kako je ovogodišnja tema Noći muzeja na nacionalnoj razini Utemeljitelji i reformatori, cilj Galerije Sikirica je predstaviti djeci velikane hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti, upoznati ih s umjetnošću, razviti im sklonost posjećivanju muzeja te čitanju, likovnom i pismenom izražavanju. Naime, osim što će Galerija izložiti radove Stipe Sikirice iz vlastitog fundusa, portrete slavnih hrvatskih književnika, znanstvenika i sportaša, važan dio izložbe činit će i radovi djece koji nastoje odgovoriti na vječna pitanja – što to znači biti heroj i može li se biti heroj u svakodnevnim situacijama.

Večer započinje u 18 h lutkarskom predstavom Paško u knjižnici, Gradskog kazališta lutaka Split. Priča je to o dječaku koji isprva ne voli knjige, ali će kroz nesvakidašnju avanturu upoznati svu ljepotu čitanja. Program se nastavlja u 19 h otvaranjem izložbe Velikani u djelu Stipe Sikirice i izložbom dječjih likovnih radova Moj heroj. Od 20 sati posjetiteljima će biti ponuđeno stručno vodstvo kroz postav izložbe.
Tijekom čitave večeri, muzejske publikacije i ostali promidžbeni materijali prodavat će se po promotivnim cijenama. Ulaz na sve programe te večeri je besplatan. Za one koji nisu u mogućnosti posjetiti Galeriju Sikirica u Noći muzeja, izložbe Velikani u djelu Stipe Sikirice te Moj heroj ostat će otvorena do 15. ožujka.


Pogledaj galeriju >>
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2023 KUS Sinj | Designed by Fer projekt