Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

„Kreativne strategije: Početnica“ u Sinju u Galeriji Sikirica (30.09.2015.)

KUS

Test

U četvrtak 1. listopada i petak 2. listopada 2015. godine u potkrovlju Galerije Sikirica održat će se predstavljanje projekta “Kreativne strategije: Početnica”.
Početnica je multimedijalna umjetničko-edukativna instalacija kolektivnog autorstva. Istodobno funkcionira i kao alat interakcije koji sadrži pojmovnik, kartu, zbirku angažiranog video-materijala, arhivu dosadašnjih radničkih borbi i literaturu iz područja direktne demokracije, sindikalizma, feminizma, teologije oslobođenja, prava na grad, održivog življenja i angažirane umjetnosti.
PROGRAM

ÄŒETVRTAK, 1.10. , 19h
Prezentacija projekta Početnice i projekcija videa snimljenog 2014. i 2015. „Što je meni naša borba dala?“.
*Video „Što je meni naša borba dala?“ snimljen je u namjeri prezentacije različitih ishoda radničke borbe. O svojim iskustvima govore sudionici i sudionice štrajkova iz tvornica Itas, (Ivanec), Jedinstvo, (Zagreb), Pirotehničari, (Karlovac), DTR (Zagreb), Finvest (Čabar) i Croatia Bus (Zagreb).
Projekt će predstaviti inicijatorica projekta Kreativne strategije, vizualna umjetnica Andreja Kulunčić i članovi grupe Direktna demokracija u školi Sanela Planinčević i Zdravko Popović.

PETAK, 2.10., 11h
Radionica direktne demokracije za srednjoškolce
Voditelji: članovi grupe Direktna demokracija u školi
* Analizom predstavničkodemokratskog sustava i ukazivanjem na njegove nedostatke priprema se podloga za prikaz direktnodemokratskog sustava. Dio radionice posvećuje se raspravi među sudionicima unutar koje se definira i eventualni zajednički interes polaznika radionice na osnovu kojeg bi se mogli direktnodemokratski organizirati, kao i način kako se u to upustiti. Prvi korak ka takvoj praksi je prepoznavanje određenog zajedničkog interesa, kao i osnove na kojoj bi članovi dotične zajednice mogli i trebali odlučivati i djelovati zajedno. Radionice Direktne demokracije u školi služe kao pomoć u definiranju tih postavki.

PETAK, 2.10., 19h
Projekcija filma „Što je meni naša borba dala?“ i diskusija s radnicama tvornice «Dalmatinka”.

„Početnica“ će u Galeriji Sikirica ostati na raspolaganju korisnicima do 22.10. 2015.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2024 KUS Sinj | Designed by Fer projekt