Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Čuvaj se sinjske ruke (30.07.2014.)

KUS

Test

Udruge S.K.U.P. i S.U.K. su srodne udruge iz Sinja koje surađuju od 2009.g. Do sada smo zajednički organizirali veliki broj aktivnosti, kao npr.: koncerte, izložbe, svirke, projekcije filmova, razne akcije i sl., a zajednički smo se izborili i za Multimedijalni centar u Sinju. Aktivnosti koje promoviramo kroz naš projekt općenito su manje zastupljene, a posebno u manjim, slabije razvijenim jedinicama kao što su gradovi Sinj i Knin. Naziv projekta je inspiriran nazivom filma Bore Lee-a istoimenog naziva, a koji je inspiriran književnim djelom Augusta Šenoe ‘’Čuvaj se senjske ruke’’. Cilj projekta je pružanje novih sadržaja kroz razvoj i unaprijeđenje dosadašnjih aktivnosti i organiziranje novih aktivnosti, prezentacija rada udruge široj javnosti, suradnja sa srodnim organizacijama iz drugih jedinica. Provođenjem projekta nastojat ćemo nastaviti dosadašnje uspješno djelovanje udruga, te dalje raditi na razvoju civilnog društva.

Sadržaj:
I. Izrada i promocija časopisa UGLAS
Na gostovanjima ćemo u suradnji sa udrugama domaćinima izraditi prigodni broj časopisa UGLAS koji ćemo sastaviti od zajedničkih radova članova i drugih zainteresiranih. UGLAS će se sastojati od fotografija, slika, crteža, poezije i drugih umjetničkih radova, te reportaža s aktivnosti i kolumna.
UGLAS (Umjetničko glasilo Sinja) je časopis koji se bavi svim vrstama umjetnosti i društvenim pitanjima, te aktivizmom, a izlazi povremeno u tiskanom izdanju, odnosno kada se prikupi dovoljno materijala. Časopis izdaje udruga S.U.K od 2009.g.

II. Projekcija filma Borisa Ivkovića.
Boris Ivković, umjetničkog imena Bore Lee, samouki je glumac, redatelj i scenarist. Začetnik je vlastitog serijala filmova trash-kung-fu žanra. Članovi udruga S.K.U.P. i S.U.K. od 2006.g. sudjeluju u realizaciji filmova Bore Lee-a, prvo kao glumci, zatim snimatelji i montažeri, a od 2010.g. i kao distributeri.

III. Promocija sinjske glazbene scene
Projekcije spotova sinjskih autorskih bendova, te nastup sinjskog glazbenog sastava M.O.R.T.

IV. Suradnja s radionicom kreativnog pisanja voditeljice Irene Delonga Nešić.
Čitanje radova polaznika radionice i promocija njihovog rada publici. Poticanje ove vrste kreativnosti.

Termini i mjesta:

I. 27.04.2014.g. Knin
II. 01.06. 2014.g. Split
III. 30.07.2014.g. Sinj


O Klubturi/Clubtureu
Savez udruga Klubtura / Clubture je neprofitna, inkluzivna, participativna mreža organizacija, koja radi na osnaživanju nezavisnog kulturnog sektora. Glavne aktivnosti mreže usmjerene su programskom povezivanju, podizanju javne vidljivosti, poticanju organizacijskog razvoja sektora te jačanju njegova utjecaja na promjenu institucionalnog okvira u kojem djeluje.

Clubture je osmišljen kao katalizator intenzivnog i dugoročnijeg jačanja i povezivanja nezavisne kulturne scene u suradničku mrežu koju tvori niz neprofitnih, vaninstitucionalnih organizacija, njihovih klubova te inicijativa koje im gravitiraju, a na temelju zajednički definiranih interesa i ciljeva:

- decentralizacija kulturne proizvodnje
- permanentna suradnja temeljena na razmjeni programa i zajedničkom radu na projektima
- intenziviranje prisutnosti u javnosti te jačanje utjecaja u smjeru definiranja kulturnih politika na nacionalnoj i lokalnim razinama.

Kultura kao proces razmjene temeljna je ideja oko koje se oblikovao Clubture.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2022 KUS Sinj | Designed by Fer projekt