Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Izložba: Osobne improvizacije u kiparskim materijalima (05.07.2013.)

KUS

Test

Osobne improvizacije u kiparskim materijalima
MULTIMEDIJALNI DOGAĐAJ „OSOBNE IMPROVIZACIJE U KIPARSKIM MATERIJALIMA“
Galerija Sikirica u Alkarskim dvorima, ponedjeljak 8. srpnja u 19 sati
U ponedjeljak 8. srpnja u galeriji Sikirica (Alkarski dvori) u okviru Sinjskog kulturnog ljeta biti će upriličen multimedijalni program pod nazivom „Osobne improvizacije u kiparskim materijalima“. Organizator programa je Kuturno umjetničko središte Sinj u suradnji sa Umjetničkom akademijom Split. Program će započeti u 19 sati razgovorom sa profesoricom Vlastom Žanić, istaknutom i nagrađivanom hrvatskom umjetnicom, kiparicom te istraživačicom novih medija (video instalacije i performansi) na temu „Performansi i suvremene skulpture u Hrvatskoj“. Nakon toga u 20 sati će svečano biti otvorena izložba na kojoj će se u nekoliko tehnika, odnosno različitih vrsta pristupa kiparskoj problematici (kombinacija reljefa i slika, dvije serije grafika, video instalacije i prefomans) svojim radovima publici predstaviti šestoro studenata završnih godina Umjetničke akademije u Splitu; Adna Bakija, Kristina Šušnjara, Milivoj Popović, Jan Tomić, Edi Radan i Lucija Myšičkova. Svi radovi su nastali pod mentorstvom profesorice Vlaste Žanić, a o izložbi će još govoriti i prof. dr. Blaženka Perica. Na izložbi će nazočiti i profesori UMAS-a, a u glazbenom dijelu će nastupiti mladi sinjski gitarist Pavle Perić. Izložba će trajati do 15. srpnja. Inače, inicijativu za ovaj program pokrenuo je student akademije Edi Radan, rodom iz Sinja koji je na ovaj način otvorio novu umjetničku komunikaciju Sinja i Splita želeći produbiti interes mladih Sinja za stvaralaštvo, obzirom da u Sinju ima potencijala u tom smislu, te također želeći promovirati prostor Alkarskih dvora i same galerije Sikirica kao izuzetno kvalitetan i potentan prostor za umjetničke projekte. Kako je najavljeno, ova izložba bi trebala biti početak dugoročne suradnje u tom smislu.Nakon izložbe predviđeno je druženje uz prigodni domjenak. Pokrovitelj programa je Grad Sinj.
NAPOMENA:
Ovaj dopis je ujedno i pozivnica na otvaranje izložbe vašem cijenjenom mediju, te vas molimo da rječju (napisanom i izgovorenom), fotografijom i kamerom popratite ovaj iznimni kulturni događaj kako bi na taj način dali potporu mladim stvarateljima.

ORGANIZATOR Kulturno umjetničko središte Sinj


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2022 KUS Sinj | Designed by Fer projekt