Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Sinj-pogled na stvaranje jednog grada (01.08.2012.)

KUS

Test

Izložba Sinj - pogled na stvaranje jednog grada.
Izložbu će u subotu 4. kolovoza 2012. g. u 12 sati i 30 minuta u Alkarskim dvorima (Galeriji Sikirica) otvoriti predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.Izložba se može razgledati u vremenu od 9-21 sat.
Izložba je dio šireg projekta Galerije Sikirica o nastanku Sinja kao urbane sredine te obuhvaća razdoblje s kraja 19. i početka 20. stoljeća.
Izložba će prikazati na stotine eksponata istaknutih obitelji i pojedinaca grada Sinja, kao i predmeta koji su dokaz društveno–političkih prilika tog doba. Posebno je zanimljivo što su svi izlošci preuzeti iz obiteljskih kuća Sinjana, a dio njih još uvijek se upotrebljava u svakodnevnom životu.
Autorice su povjesničarka umjetnosti Dragana Modrić i kustosica Darija Brković. Stvaranje izložbe okupilo je stručnjake raznih profila: restauratore, povjesničare, povjesničare umjetnosti, politologe, slikare i zaljubljenike u povijest Sinja koji su pomogli u realizaciji projekta. Izložba će biti predstavljena kroz niz radionica, tribina i predavanja s ciljem edukacije posjetitelja o povijesti starog Sinja.


KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2023 KUS Sinj | Designed by Fer projekt