Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

Dobrodošli na stranicu Galerije Sikirica


KUS

Novosti


Projekt „Tradicija u objektivu“

Kulturno umjetničko središte pokreće projekt „Tradicija u objektivu“. Radi se o radionicama videodokumentarizma koje će voditi medijski umjetnik i fotograf Rino Efendić. Prvi dio će biti teoretski, u Galeriji Sikirica Efendić će polaznike kroz predavanja upoznati sa poviješću medija s naglaskom na nove medije od 60-ih godina prošlog stoljeća pa do danas te pregledom povijesti radova najvažnijih svjetskih i domaćih medijskih umjetnika. U drugom dijelu polaznici će na terenu u praksi realizirati radove pod stručnim vodstvom na slobodne i zadane teme.

Opširnije...  
KUS

Posjet učenika Osnovne škole Fra Pavla Vučkovića

Učenici IV b razreda osnovne škole fra Pavla Vučkovića zajedno sa učiteljem Filipom Ratkovićem proveli su u posjetu Kulturno umjetničkom središtu Sinj. Obišli su izložbu Ive Gaiotović u Galeriji Galiotović te stalni postav Galerije Sikirica. Učenici su imali stručno vodstvo a na kraju posjeta djelatnici KUS-a su ih darovali prigodnim darovima za uspomenu na posjet Gaerijama. Učitelj Ratković se rado odazvao pozivu KUS-a te naglasio kako i sam nastoji svoje učenike koje od milja zove „Filipove bebe“ što češće izvesti u grad kako bi ih upoznao sa kulturnim i povijesnim vrijednostima Sinja i tako ih učio da vole i čuvaju svoj grad.

Opširnije...  
KUS

Arhiva novosti
Put Petrovca 12
21230 Sinj
Hrvatska
Tel: +385(0)21/826-014
Tel: +385(0)21/826-049
© 2017 KUS Sinj | Designed by Fer projekt