Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj Kulturno umjetničko središte Sinj

News

KUS

Prvi svjetski rat u Dalmaciji 1914-1918

Predstavljanje knjige Prvi svjetski rat u Dalmaciji 1914-1918

More...  
KUS

Svadbeni običaji Sinja i Cetinskoga kraja

Program otvaranja održan je na dvije lokacije. Na Trgu kralja Tomislava u izvedbi kulturno-umjetničkih društava izvedena je predstava ‘Nevista je cotava’ koja na autentičan način prikazuje svatovske običaje našega kraja. Nakon toga upriličeno je otvaranje izložbe u Galeriji Sikirica, na kojoj su prikazani razni predmeti vezani za svatovske običaje.

More...  
KUS

Izložba Stjepana Bakovića Portreti

U Galeriji Sikirica otvara se izložba akademskog slikara Stjepana Bakovića

More...  
KUS

Čuvaj se sinjske ruke

Udruge S.K.U.P. i S.U.K. su srodne udruge iz Sinja koje surađuju od 2009.g. Do sada smo zajednički organizirali veliki broj aktivnosti, kao npr.: koncerte, izložbe, svirke, projekcije filmova, razne akcije i sl., a zajednički smo se izborili i za Multimedijalni centar u Sinju. Aktivnosti koje promoviramo kroz naš projekt općenito su manje zastupljene, a posebno u manjim, slabije razvijenim jedinicama kao što su gradovi Sinj i Knin. Naziv projekta je inspiriran nazivom filma Bore Lee-a istoimenog naziva, a koji je inspiriran književnim djelom Augusta Šenoe ‘’Čuvaj se senjske ruke’’. Cilj projekta je pružanje novih sadržaja kroz razvoj i unaprijeđenje dosadašnjih aktivnosti i organiziranje novih aktivnosti, prezentacija rada udruge široj javnosti, suradnja sa srodnim organizacijama iz drugih jedinica. Provođenjem projekta nastojat ćemo nastaviti dosadašnje uspješno djelovanje udruga, te dalje raditi na razvoju civilnog društva.

More...  
KUS

Tribina "Kultura sjećanja"

Danas, s početkom u 19:30 sati u Galeriji Sikirica će se održati tribina pod naslovom "Kultura sjećanja" na kojoj ćemo doznati kako, kao lokalna zajednica, gledamo na pojedince iz zajedničke povijesti te kako politički i simbolički posredujemo ta svoja gledišta. Na primjeru Dalmatinke, u kontekstu industrijske baštine, prisjetiti ćemo se povijesti radništva, ali i pitanja poput stambene politike i pitanja ženske emancipacije u ovim krajevima.

More...  
KUS

Put Petrovca 12
21230 Sinj
Croatia
Phone: +385(0)21/826-014
Phone: +385(0)21/826-049
© 2018 KUS Sinj | Designed by Fer projekt